top of page

Gården skal være et bra sted å være, både for folk og dyr. Vi er opptatt av å holde jorda levende og frisk slik at vi kan produsere mat rik på næring og smak. Samtidig ønsker vi å legge til rette for at fremtidige generasjoner kan gjøre det samme!  

Mestrand gard, lokalmat, vågå,Bonde, nasjonalromantikk, tømmerhus

SKAPERGLEDE

Vi, Øyvind og Tina, jobber fulltid her på gården og har gjort det siden vi kom hit i 2016. Det er lett å bli inspirert på en plass som dette, omgitt av nasjonalparker og tradisjonsrik matkultur. Vi fant fort ut at det å jobbe tett på natur og dyr, samt få utvikle egne ideer, gir oss masse skaperglede.

 

Vi brenner for å produsere ren og næringsrik mat og etter beste evne utnytte gårdens ressurser på en bærekraftig måte. En viktig del av dette er å kunne tilby maten vi produserer direkte til forbruker, uten mellomledd, bare enkelt og greit fra jord til bord.   

Dagene varierer med årstidene og ulike prosjekter. På sosiale medier deler vi store og små gjøremål. Følg oss gjerne!  

GÅRDENS HISTORIE 

De gamle tømmerhusene som rammer inn tunet, stammer fra slutten av 1800-tallet. Den gang bygde tippoldemor og tippoldefar til Øyvind opp gården stokk for stokk.

 

Før den tid lå gården litt lenger øst på jordet. Under ekstremværet og storflommen, "Storofsen", som rammet Gudbrandsdalen i 1789, ble gården tatt av et jordras.   

Kort tid før vi tok over gården, ble hovedhuset utsatt for en brann. Det første vi gjorde etter vi kom hit, var derfor å restaurert huset. Vi har også bygd nytt fjøs, flere hus og bygninger står for tur.  

Mestrand gard, Vågå, gård, tømmerhus, ren mat
bottom of page